Loading color scheme

APRENENTATGE SERVEI (APS)

L’Aprenentatge Servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat . L’alumnat de l’ESO i CFGM es forma tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’Aprenentatge Servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

Treballem en dos  àmbits:

Intercanvi generacional: en aquest programa vol apropar col·lectius de diferents edats amb l’objectiu de l’intercanvi mutu, l’intercanvi de coneixements, sabers i habilitats. Entre ells tenim:

  • Les parelles TIC on l’alumnat de cicles formatius fa un acompanyament de la competència digital a les persones de la 3a edat.
  • Entrenadors de memòria on l’alumnat d’ESO treballa per ajudar i acompanyar persones grans amb activitats com és l’estímul de la memòria a partir de jocs matemàtics senzill ( sudokus, tamgrams, jocs de les diferències, escacs...)
  • Lectura teatralitzada l’alumnat d’ESO crea relats curts basant-se en clàssics literaris. Posteriorment, l’alumnat fa una representació de les seves produccions davant dels avis de la residència.

Participació ciutadana: en aquest àmbit es vol estimular la participació en el barri, la ciutat o l’entorn immediat de l’alumnat amb l’objectiu d’afavorir el compromès cívic i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants, a través d’activitats culturals i processos participatius...

  • Fem escola és un programa on l’alumnat col·labora en l’organització i desenvolupament d’activitats que s’organitzen a l’escola des de l’AMPA.
  • El gran recapte projectes d’ajuda directa a persones que poden necessitar-la: col·lectius en risc d’exclusió. Es treballa la sensibilització i el compromís.
  • Connexió museu on l’alumnat descobreix el patrimoni cultural, arqueològic i arquitectònic local, elabora materials per la seva difusió al públic escolar i familiar.
  • La vida és una cursa l’alumnat participa en la vessant organitzativa i de lleure d’una organització que busca i crea diferents tipus de curses amb finalitats diverses: socials, solidàries, d’aprenentatge...
  • Guaites l’alumnat d’ESO que participa en aquest programa té com a finalitat detectar i aturar possibles situacions d’assetjament i altres accions que dificultin les relacions entre iguals. Han de deixar de ser observadors del que passa al seu voltant per passar a ser conscients que cal actuar i comprometre´s en la millora de la convivència.
  • Juga i ajuda aquest projecte té com a finalitat que l’alumnat d’ESO i CFGM col·labori en el programa d’animació dels residents de la Casa Misericòrdia.